23 Şubat 2015 Pazartesi

İltihap nasıl kurutulur

Boğazımızda oluşan iltihapları bitkisel yöntemlerle kurutmak mümkün.

Boğazdaki iltihaplara bitkisel çözümler-Boğazların iltihabı için doğal tedavi yolları özellikle bu mevsimlerde sık araştırılan bir bitkisel şifa konusudur.  Çocuklarda ve bebeklerde sık görülen boğaz iltihabı için şüphesiz en iyi tedavi doktorun önerdiği ilaç tedavisidir. Bitkisel çözümler bu tıbbi tedaviye doktorun onayı alındıktan sonra destek olarak verilebilir.

Boğaz iltihabı genel olarak soğuktan kaynaklanan ve mikrobik özellikte bir rahatsızlıktır. Boğaz iltihabı rahatsızlığının bitkisel antibiyotik formüller ile tedavisi ise mümkün ve çok kolaydır. Her yerde bulabileceğiniz bitkiler ile boğaz  iltihabı rahatsızlığını iyileştirebilir ve kendinizi koruyabilirsiniz.

* Ortalama 200 gram kadar çörek otu 1 kilogram katkısız bal ile karıştırılarak hergün 1 -2 tatlı kaşığı kadar yenilmelidir.
* Boğaz iltihabı bitkisel tedavisi için, kantaron ve kekik ıhlamur şeklinde kaynatıldıktan sonra bal ile karıştırılarak içilebilir.
* Çörekotu, kekik, sinameki, misvak karıştırılarak ıhamur şeklinde kaynatılır ve bal ile karıştırılarak su bardağı kadar içilmelidir.
* Boğaz iltihabı bitkisel tedavisi için, civan perçemi ve az miktarda pelinotu kaynatıldıktan sonra elde edilen ılık su ile gargara yapılır.
* Kayısı çekirdeği ceya elma çekirdeği, ayva çekirdeği veya kabak çekirdeği, hangisi temin edilebilirse ezilerek sıcak su içerisinde bekletilebilir. Elde edilen su içerisine bal ekleyerek gargara yapılır ve içilir.
* Boğaz iltihabı bitkisel tedavisi süresinde çığ pırasa yenilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder